Scootmobiel verzekering, pechhulp en onderhoud

Scootmobiel verzekering, pechhulp en onderhoud

Regelmatig krijgen wij vragen over het verzekeren van een scootmobiel, hoe het zit met pech onderweg en hoe het zit met het onderhoud. In dit artikel geven we u hier een beknopte toelichting op. Voor vragen en meer antwoorden, kunt u natuurlijk gewoon contact met ons opnemen.


Scootmobiel verzekering

Wellicht wist u het wel, mogelijk wist u het nog niet. Wanneer u een scootmobiel hebt, bent u verplicht deze te verzekeren. Maar wat zijn dan de kosten daarvan? Daar vertellen we u meer over, ook vertellen we u meer over wat er binnen een verzekeringspakket valt. Toch nog vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Service en onderhoud

Service en onderhoud aan uw scootmobiel. Is het wel nodig? Kort door de bocht: ja, natuurlijk is dat nodig. Toch hebben we in de afgelopen jaren vaak gezien dat de kosten voor service en onderhoud aan een scootmobiel belachelijk toegenomen zijn. Veel bedrijven vervangen onderdelen die nog lang niet vervangen hoeven te worden of rekenen kosten waar dat totaal niet nodig is.

Ook is het altijd verstandig rekening te houden met uw huidige en verwachte gebruik. Om een voorbeeld te geven: waarom zou u nieuwe 100Ah accu's (grove indicatie actieradius circa 60 km) laten plaatsen wanneer u slechts 30 km afstand rijdt op volle accu's? U kunt dan prima af met 60-70Ah accu's. Zo bespaart u al snel tientallen, zo niet honderden euro's op uw onderhoudsbeurt. Benieuwd wat u kunt besparen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende indicatie voor uw situatie.

Pechhulp informatie


Wellicht hebt u een scootmobiel en hebt u een keer pech gehad. Misschien hebt u nog geen pech gehad, maar wilt u graag voorkomen dat u er in een voorkomend geval alleen voor staat. In zo'n geval is het goed om te weten wat de voor- en nadelen van een pechhulp abonnement zijn. Er zijn namelijk meerdere partijen die deze abonnementen aanbieden. Het is hierbij belangrijk om af te wegen hoe u uw scootmobiel gebruikt of gaat gebruiken. Gebruikt u deze vooral op de korte afstanden van slechts een paar kilometer en zijn er vaak wel wat mensen in de buurt? Wellicht is het dan in het geheel niet nodig. Gebruikt u de scootmobiel voor lange afstanden? Dan kan het goed zijn wel een pechhulp abonnement af te sluiten.

We adviseren u te allen tijde de documentatie goed door te lezen om ongeziene adders onder het gras te voorkomen. Bij twijfel of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, dan kunnen wij u hierin ook adviseren.

Bereik met accu's en gebruik van uw accu's

Wilt u meer weten over hoe u het beste met uw accu's om kan gaan en welke afstanden u met uw accu's kunt halen? Lees dan dit artikel.

Scootmobiel handleiding nodig?

Bent u op zoek naar een gebruikshandleiding voor uw scootmobiel? Momenteel zijn wij druk bezig om alle handleiding te koppelen aan de juiste producten. Wij beschikken over nagenoeg elke handleiding voor diverse merken scootmobielen, rolstoelen, rollators, douchezittingen en veel meer. Daarnaast hebben wij ook montage adviezen voor sommige producten voor handen. Bent u op zoek naar een specifieke handleiding? Stuur ons dan even een mailtje.
  • Related Articles

  • Help! Mijn scootmobiel doet het niet.

   Vervelend om te horen dat uw scootmobiel het niet doet. We helpen u snel weer op weg! Controleert u onderstaande punten: Scootmobiel aan de oplader Staat uw scootmobiel aan de oplader? Als dit het geval is, is de scootmobiel beveiligd, zodat hij niet ...
  • Welk bereik kan ik halen met mijn scootmobiel accu's?

   Het blijft een altijd terugkerende vraag: wat is het bereik van mijn scootmobiel met deze accu's. Omdat we deze vraag heel vaak terug zien komen, hebben we een simpele berekening waarmee je een realistische gemiddelde indicatie krijgt van het aantal ...
  • Mijn scootmobiel doet het niet! Wat kan ik zelf doen.

   Help! Mijn scootmobiel werkt ineens niet meer! Geen paniek. Vaak is het verhelpen van een probleem of storing eenvoudig te verhelpen door een kleine handeling uit te voeren. Hieronder een aantal oorzaken die vaak voorkomen: De scootmobiel staat in de ...
  • Hoe stel ik de tijd in van mijn Vermeiren scootmobiel?

   Hoe stel ik de tijd in van mijn Vermeiren scootmobiel? Het kan zijn dat u deze opnieuw moet instellen bij de verandering van de zomer- of wintertijd. Tevens is de instelling van de tijd gelinkt aan het batterijsysteem, bij het verwisselen of ...
  • Hoe stel ik de tijd in van mijn Excel Galaxy 2 scootmobiel?

   In de bijlage kunt u een extra gebruikershandleiding downloaden om de tijd in te stellen van de Excele Galaxy 2 en de Excel Galaxy Deluxe scootmobiel.