Hoe stel ik de quick release as af van mijn rolstoel wiel?

Met de as die door het rolstoelwiel gaat, klikt u eenvoudig het wiel vast aan het frame van de rolstoel. Deze as heet ook wel de quick release as. Deze zijn leverbaar in verschillende maten en lengtes. Belangrijk bij het monteren is om deze goed af te stellen, zodat het wiel goed vast zit en geen speling heeft. In de afbeelding een korte uitleg hoe u deze as goed kunt afstellen.

De quick release assen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden:

- Diameter maten: 12 mm, 12,7 mm of 15 mm (1/2 duims)
- Lengte maten: 72 mm, 84 mm, 95 mm, 98 mm, 103 mm, 108 mm, 113 mm, 115 mm en 125 mm (verstelbaar vaak in 1 mm langer en korten met de moer)

Ook zijn er nog diverse andere maten en mogelijkheden leverbaar op het gebied van quick release assen. Voor rolstoelen zijn bovenstaande de meest voorkomende maten.