Help! Mijn scootmobiel doet het niet.

Help! Mijn scootmobiel doet het niet.

Vervelend om te horen dat uw scootmobiel het niet doet. We helpen u snel weer op weg! Controleert u onderstaande punten:

Scootmobiel aan de oplader

Staat uw scootmobiel aan de oplader? Als dit het geval is, is de scootmobiel beveiligd, zodat hij niet kan rijden. U lost dit op de volgende manier op:
 1. Haal de stekker uit de scootmobiel
 2. Zet de scootmobiel uit met de sleutel
 3. Wacht 30 seconden
 4. Zet de scootmobiel weer aan met de sleutel
 5. De scootmobiel zou weer moeten kunnen rijden

scootmobiel vrijloophendelAfbeelding 1 - Scootmobiel vrijloophendel

Scootmobiel staat in de vrijloop

Kunt u de scootmobiel verplaatsen door hem te duwen? Dan staat hij in de vrijloop. De vrijloop bedient u door een hendel aan de achterzijde. Bij deze hendel ziet u vaak een geopend slotje staan of een afbeelding met een persoon die de scootmobiel duwt. Staat de hendel in deze stand? Dan staat de scootmobiel in de vrijloop. U lost dit op de volgende manier op:
 1. Zoek de vrijloophendel bij uw scootmobiel op - zie ook afbeelding 1
  In de handleiding van uw scootmobiel kunt u vinden waar deze hendel zit. De meest voorkomende plekken zijn aan de achterkant van de scootmobiel aan de onderzijde of boven de achterkap (zie ook afbeelding 1). De hendel is vaak geel of rood van kleur.
 2. Zet de hendel om naar de rijstand
  De rijstand kunt u vaak herkennen aan een gesloten slotje of een afbeelding van een persoon op de scootmobiel.
 3. Zet de scootmobiel uit met de sleutel
 4. Wacht 30 seconden
 5. Zet de scootmobiel weer aan met de sleutel
 6. De scootmobiel zou weer moeten kunnen rijden

Scootmobiel rijdt niet na aanzetten

Hebt u de scootmobiel net aangezet en wil deze niet rijden? Mogelijk hebt u per ongeluk de gashendel te snel vastgepakt. U lost dit op de volgende manier op:
 1. Zet de scootmobiel uit met de sleutel
 2. Wacht 30 seconden
 3. Zet de scootmobiel weer aan met de sleutel
 4. Wacht 30 seconden met het bedienen van de gashendel
 5. De scootmobiel zou weer moeten kunnen rijden

Andere storing

Is het probleem nog niet opgelost? Scootmobielen vertellen u zelf meer over de storing. Dit kan op de volgende manieren:
 1. De scootmobiel piept een aantal keer - tel het aantal piepjes (bijv. Pride GoGo)
 2. De scootmobiel geeft een storing aan via de accu-indicatie LED's - tel het aantal knipperende LED-lampjes ( bijv. Trophy 6)
 3. De scootmobiel geeft een sleutel aan met een cijfer - welk cijfer geeft de scootmobiel aan? (bijv. Vermeiren Carpo)
Wanneer u ons belt en het aantal piepjes / lampjes doorgeeft, kunnen wij u gericht verder helpen en het probleem vaak al telefonisch oplossen. Bel ons gerust op 0318-241001 of stuur ons een bericht via dit formulier.

  • Related Articles

  • Mijn scootmobiel doet het niet! Wat kan ik zelf doen.

   Help! Mijn scootmobiel werkt ineens niet meer! Geen paniek. Vaak is het verhelpen van een probleem of storing eenvoudig te verhelpen door een kleine handeling uit te voeren. Hieronder een aantal oorzaken die vaak voorkomen: De scootmobiel staat in de ...
  • Welk bereik kan ik halen met mijn scootmobiel accu's?

   Het blijft een altijd terugkerende vraag: wat is het bereik van mijn scootmobiel met deze accu's. Omdat we deze vraag heel vaak terug zien komen, hebben we een simpele berekening waarmee je een realistische gemiddelde indicatie krijgt van het aantal ...
  • Hoe stel ik de tijd in van mijn Vermeiren scootmobiel?

   Hoe stel ik de tijd in van mijn Vermeiren scootmobiel? Het kan zijn dat u deze opnieuw moet instellen bij de verandering van de zomer- of wintertijd. Tevens is de instelling van de tijd gelinkt aan het batterijsysteem, bij het verwisselen of ...
  • Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

   Ik wil mijn product retourneren. Hoe werkt dit? Ondanks dat we ons inzetten u van het beste advies te voorzien, kan het onverhoopt voorkomen dat uw product om welke reden dan ook niet bevalt. Uiteraard is dit erg vervelend en graag helpen we u dan ...
  • Scootmobiel verzekering, pechhulp en onderhoud

   Regelmatig krijgen wij vragen over het verzekeren van een scootmobiel, hoe het zit met pech onderweg en hoe het zit met het onderhoud. In dit artikel geven we u hier een beknopte toelichting op. Voor vragen en meer antwoorden, kunt u natuurlijk ...